Een rustplaats kiezen

Een wandeling door het gebied is de beste manier om de plek voor een laatste rustplaats uit te kiezen. Voor uzelf of uw dierbare. Het is uiteraard zeer persoonlijk wat bepaalt welke plek dat voor u is. Een type landschap kan belangrijk zijn, een gevoel, herkenning in iets wat u ziet, hoort of ervaart, iets wat u raakt.

Graven krijgen hier alle ruimte, gesitueerd op een ruim stuk grond. Het graf wordt niet geruimd, het grafrecht is eeuwig. Als nabestaande kunt u het graf altijd terugvinden; we meten de ligging nauwkeurig in en u krijgt de exacte gegevens. Zo kunt u altijd, op momenten dat u dat wilt, naar deze plek terugkeren.

In principe mag u overal een plek reserveren, zolang die nog vrij is. Sommige plekken zijn door archeologische of ecologische waarde uitgesloten voor graven.

Dubbelgraf of herbegraven

Wilt u bij uw partner worden begraven, dan kunt u twee plekken naast elkaar of een dubbelgraf reserveren. We zoeken graag samen met u naar de beste oplossing hiervoor of voor andere combinaties. Zoals een urninlage bij een graf. Een herbegrafenis van een naaste die elders is begraven, is ook mogelijk op Schapenmeer.

U kunt nu uw interesse in een plek op Schapenmeer kenbaar maken. Dan nemen we contact met u op om een afspraak te maken.