Programma Inspiratiedag 2023

Op de normaal zo stille begraafplaats is tijdens de inspiratiedag op zaterdag 13 mei  van 11.00 tot 16.00 van alles te beleven. 

Informatiemarkt

InspiratiedagOp de informatiemarkt op onze kleine parkeerplaats staan meerdere kramen. Hier kunt u kennismaken met verschillende uitvaartverzorgers. Zij nemen voorbeelden mee van ecologische kisten, urnen, manden en wades.

Daarnaast zijn er standhouders aanwezig die meer kunnen vertellen over alles rondom een uitvaart.

U kunt zich onder andere laten informeren en inspireren op het gebied van memorie, foto, de laatste zorg en bloemen. Voor een overzicht verwijzen wij u naar de pagina Standhouders.

Rondleidingen

Elk half uur is er een rondleiding over de natuurbegraafplaats, desgewenst met een elektrische kar voor mensen die slecht ter been zijn. Tijdens de rondleiding vertellen we over natuurbegraven en het natuurgebied. De rondleiding start bij het informatiecentrum. Een mooie manier om kennis te maken met Schapenmeer.

Voorbeeld graf

Een natuurgraf op Schapenmeer is eeuwigdurend. Om een idee te krijgen hoe een graf op Schapenmeer eruit ziet, hebben wij een voorbeeld graf gemaakt. Het is ook mogelijk om een biologisch afbreekbare urn te begraven of as uit te strooien in een graf. Een voorbeeld van een urngraf kunt u ook zien tijdens onze inspiratiedag.

Schaapskudde

De schapen die hier begrazen zijn tijdens deze dag natuurlijk ook te bewonderen. De schapen zijn niet schuw en vinden het leuk als u een kijkje komt nemen. Let wel op, er staat stroom op de omheining. Dit is natuurlijk om de schapen binnen het afgezette gebied te houden, maar ook om er voor te zorgen dat er geen honden bij kunnen komen. Gelieve de schapen niet te voeren.

 

Uitvaart in scène

Ieder mens is uniek en leeft zijn leven op een eigen manier. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer mogelijkheden om ook het laatste afscheid naar eigen wens te vervullen. We krijgen regelmatig vragen over natuurbegraven en een natuurlijke uitvaart. We laten u graag zien, horen en voelen wat er allemaal mogelijk is. De uitvaart in scène begint om 13.30 in de boskapel.

Muziek

Rowan Schuddeboom is een geweldige violist die gedurende de inspiratiedag dit prachtige instrument zal bespelen. Ook zal hij spelen tijdens de uitvaart in scène. Ook zal hij de nyckelharpa bespelen, een bijzonder instrument.

 

 

 

Inspiratiepad

InspiratiedagEen pad door het bos met inspirerende, prikkelende vragen over verlies, de dood, natuur, leven en liefde. Een mooie manier om even stil te staan en eventueel met elkaar in gesprek te gaan.

 

 

Aanmelden

Aanmelden voor de inspiratiedag is niet verplicht, maar we vinden het fijn om te weten dat u komt. Zo kunnen we een inschatting maken van het aantal bezoekers. Met onderstaand formulier kunt u zich aanmelden.

Aanmelden Inspiratiedag 2023

SM_evenement met telefoonnummer