Natuurgraf

Op Natuurbegraafplaats Schapenmeer heeft u eeuwigdurende grafrust in de natuur. Elk natuurgraf blijf intact en wordt nooit geruimd.

Een natuurgraf hoeft niet onderhouden te worden door de nabestaanden, zoals bij traditionele graven het geval is. De natuur ontfermt zich over de graven op Schapenmeer. Een graf in de natuur kent geen grafmonument zoals een zerk, kruis of kei. Een boomschijf is de enige grafmarkering die op Schapenmeer mogelijk is.

natuurgraf

Natuurlijk karakter van het natuurgraf

Tijdens en in de eerste weken na een uitvaart, mogen er bloemen, inclusief linten en dergelijke, bij het graf geplaatst worden. Na twee weken halen we die weg en geven we het graf terug aan de natuur. Dan is het aan de natuur om voor het graf te zorgen. Vanaf dan is het ook niet meer toegestaan om bloemen of andere zaken op het graf te leggen. Alleen het plaatsen van de boomschijf is dan nog toegestaan. Zo behouden we het natuurlijke karakter van het gebied. Hier kunt u lezen waarom we geen bloemen toestaan na de uitvaart.

Sommige graven zijn na een tijdje nauwelijks meer te onderscheiden van de omgeving. Dankzij ons register met coördinaten is ieder natuurgraf weer eenvoudig terug te vinden.