Begrafenis bezoeken

Een begrafenis op een natuurbegraafplaats verschilt in meerdere opzichten van een reguliere begrafenis. De wandeling naar het graf is bijvoorbeeld meestal een stuk langer dan op een andere begraafplaats. Bovendien loopt u op onverharde paden in het bos.

Aankomst en parkeren

Natuurbegraafplaats Schapenmeer ligt achter de algemene begraafplaats in Vorden. Tijdens een uitvaart kunt u de parkeerplaats, van de algemene begraafplaats, aan de Kerkhoflaan gebruiken. Hier wordt de kist of mand met de overledene op een baarwagen geplaatst. Vanaf hier loopt de stoet over de algemene begraafplaats naar natuurbegraafplaats Schapenmeer.

Wanneer het een uitvaart betreft met een beperkt aantal bezoekers, maken we gebruik van onze eigen parkeerplaats. De uitvaartleider vertelt waar u kunt parkeren.

Ceremonie in de boskapel

Als er een ceremonie in de boskapel wordt gehouden is het goed te weten dat deze niet overdekt is. U bevindt zich dan in de open lucht op een mooie plek in het bos. Houd dus rekening met de weersomstandigheden bij uw kledingkeuze en neem eventueel een paraplu, een kleedje om op te zitten en/of een deken mee.

 

Wandeling naar het graf

De natuurbegraafplaats is 6,5 hectare groot, dat is vergelijkbaar met bijna 13 voetbalvelden. Het is dus mogelijk dat u een wandeling van meer dan tien minuten maakt. De paden op de natuurbegraafplaats zijn niet verhard, wij raden u dus wandelschoenen aan. De nabestaanden begeleiden de baarwagen met hun dierbare overledene, de verdere aanwezigen volgen.

Bent u minder goed ter been?

Met de stoet rijdt een elektrische wagen mee waar mensen die minder goed ter been zijn op kunnen plaatsnemen. Een uitvaartleider geeft van te voren aan ons door hoeveel mensen hier gebruik van willen maken. We hebben twee elektrische wagens beschikbaar.

 

 

Bloemen

Bij de begrafenis zelf mag u natuurlijk bloemen leggen op het verse graf. Inclusief linten en andere versieringen. Na twee weken halen wij ze weg en ontfermt de natuur zich over het graf. Het is dan ook niet meer de bedoeling opnieuw bloemen te leggen.