Een graf reserveren

Wanneer u interesse heeft in een natuurgraf op Natuurbegraafplaats Schapenmeer, kunt u dat vooraf aangeven. In principe mag u overal een plek reserveren, zolang die nog vrij is. Sommige plekken zijn door ecologische waarde uitgesloten voor graven. Het verstrooien van as is niet toegestaan op Schapenmeer, omdat dit schadelijk is voor de humuslaag in de natuur. U kunt de as wel uitstrooien in een graf of in een urn begraven.

Een plek reserveren kan zowel bij leven als na overlijden. Wanneer u interesse heeft in het reserveren van een plek, dan plannen wij hiervoor altijd een afspraak met u in en vertellen u hoe wij dit mogelijk kunnen maken.

Bij leven een plek reserveren

een rustplaats kiezenU kunt nu al een plek vastleggen op natuurbegraafplaats Schapenmeer. Samen wandelen we door het gebied op zoek naar een plek die bij u past. In de geborgenheid van het bos of juist bij een open en lichte plek. Voor iedereen is dit verschillend.

 

Het zelf uitzoeken van een plek geeft veel rust voor u en uw nabestaanden. Het is niet alleen een plek waar u zich fijn bij voelt, maar het is ook een plek waar niet meer over nagedacht hoeft te worden wanneer rouw en verdriet de overhand krijgen. Dan is het vastgelegd en geregeld en staan nabestaanden niet voor moeilijke keuzes. De plek wordt bepaald met een landmeetapparaat die de unieke gps coördinaten vaststelt. Na het bepalen van de plek, wordt een grafakte opgesteld. Zo is ook voor nabestaanden alles netjes vastgelegd en geregeld.

Soms zijn de omstandigheden dusdanig dat het niet mogelijk is om een fysieke afspraak te plannen. Het is desgewenst ook mogelijk om een plek op afstand te reserveren. Wij begeleiden u dan middels een videoverbinding of via foto’s. U kunt hiervoor contact met ons opnemen, dan bellen wij u voor een afspraak

Na overlijden een plek reserveren

Het is ook mogelijk om na het overlijden  van een dierbare een plek uit te zoeken op Schapenmeer. In de dagen na het overlijden zullen wij samen met de nabestaande(n) een plek uitzoeken en vastleggen.

Wij realiseren ons goed dat het niet altijd mogelijk is om dit vooraf uit te zoeken. Wel adviseren wij om dit te regelen, als de keuze er nog wel is. Het uitzoeken van een plek wanneer rouw en verdriet de overhand hebben, is zwaar en de vele beslissingen die gemaakt moeten worden in combinatie met emoties vlak na een overlijden, geven weinig ruimte aan weloverwogen keuzes. Hoe meer er vooraf is geregeld, hoe meer rust en ruimte er is om bewust afscheid te nemen.

Eeuwigdurend grafrecht

Graven krijgen hier alle ruimte, gesitueerd op een ruim stuk grond. Het graf wordt niet geruimd en het grafrecht is eeuwigdurend. Als nabestaande kunt u het graf altijd terugvinden; we meten de ligging nauwkeurig in en u krijgt de exacte gegevens. Zo kunt u altijd, op momenten dat u dat wilt, naar deze plek terugkeren. Hoe u een plek terug vindt, leest u hier.

Hoe kunt u een natuurgraf reserveren?

Door onderstaand formulier in te vullen, laat u aan ons weten dat u interesse heeft in een graf op Natuurbegraafplaats Schapenmeer. We nemen daarna spoedig contact met u op om een afspraak in te plannen. Pas als u daadwerkelijk een graf heeft gereserveerd, sturen wij de factuur. Het invullen van het formulier verplicht u dus niet tot de aanschaf van een graf.

Een afspraak maken

Afspraak maken
Naam*
Telefoonnummer*
Locatie
Contactverzoek Bron
Contactverzoek Status