Cremeren en natuurbegraven

Veel mensen kiezen voor cremeren. Na een crematie moet de as van de overledene tenminste 30 dagen bewaard blijven op het crematorium. Dit geeft de nabestaanden genoeg tijd om te bedenken wat zij met de as willen doen. Natuurbegraafplaats Schapenmeer biedt een eeuwigdurende rustplaats in de natuur voor de as van uw dierbare. Een  laatste rustplaats waar je als nabestaande op ieder moment naar terug kunt keren.

Begraven of verstrooien?

De natuur staat voorop bij natuurbegraafplaats Schapenmeer. Daarom hebben wij geen strooiveld. Dat is te belastend voor de natuur. Na een crematie bevat de as relatief veel zware metalen en fosfaten. Bij verstrooiing kan dit leiden tot aantasting van de humuslaag.

Het is wel mogelijk om de as onder de humuslaag te begraven of te verstrooien in een natuurgraf. Voor het begraven van de as bestaan natuurlijk afbreekbare urnen of linnen zakjes.

Urninlage

Sommigen hebben een beter gevoel bij cremeren, anderen vinden begraven een prettiger idee. We bieden ook de mogelijkheid om een urn in een bestaand natuurgraf te plaatsen. Deze optie kan een mooie oplossing zijn als u en uw partner andere uitvaartwensen hebben, maar wel een gezamenlijke laatste rustplaats willen. Zo kan een regulier natuurgraf met een urngraf gecombineerd worden. De urn wordt boven het bestaande natuurgraf als een inlage begraven. Dit kan dus pas gebeuren op het moment dat er iemand begraven is of in combinatie met een begraving. De tarieven voor een urngraf en -inlage liggen lager dan een regulier natuurgraf. Net als een regulier natuurgraf is het grafrecht voor een urngraf op Natuurbegraafplaats Schapenmeer eeuwigdurend. Bekijk ook de andere voordelen van natuurbegraven op Schapenmeer.