Gedenkteken

boomschijfOp een natuurbegraafplaats komen geen grafmonumenten voor. Op Schapenmeer kunt u een gedenkteken plaatsen in de vorm van een boomschijf, maar dat hoeft niet.

 

 

Boomschijf

De inscriptie op de boomschijven wordt met de hand gemaakt. Deze houten schijf vergaat na enkele jaren en symboliseert zo ook de vergankelijkheid van de mens.

De boomschijf met inscriptie is inbegrepen bij een graf, deze bieden wij u kosteloos aan. Als nabestaanden op den duur de boomschijf willen vervangen voor een nieuw exemplaar dan betalen zij hier wel voor.

Inscriptie

De inscriptie op de boomschijf wordt gemaakt door een lokale beeldhouwer. Door de grootte van de schijf, adviseren we een maximaal aantal tekens. U kunt vooraf nadenken over de tekst voor de schijf, maar u kunt dit ook overlaten aan uw nabestaanden.

Coördinaten

Wandelaars hebben vaak niet eens door dat ze over een begraafplaats lopen. De graven gaan langzaam op in de natuur. Sommige graven zijn na een tijdje nauwelijks meer te onderscheiden. Dankzij ons register met coördinaten is ieder graf weer eenvoudig terug te vinden. Ook zonder een boomschijf kunnen wij u altijd vertellen waar de laatste rustplaats van een dierbare is.