Uitvaart

Een uitvaart op Natuurbegraafplaats Schapenmeer is in alle opzichten een groene uitvaart.

 

Een rustplaats kiezen

Een wandeling door het gebied is de beste manier om de plek voor een laatste rustplaats uit te kiezen. Voor uzelf of uw dierbare. Het is uiteraard zeer persoonlijk wat bepaalt welke plek dat voor u is. Een type landschap kan belangrijk zijn, een gevoel, herkenning in iets wat u ziet, hoort of ervaart, iets wat u raakt.

Graven krijgen hier alle ruimte, gesitueerd op een ruime oppervlakte. Het graf wordt niet geruimd, het grafrecht is eeuwig.

Lees meer over het kiezen van een plek

 

 

Afscheidsceremonie

U heeft op Natuurbegraafplaats Schapenmeer veel vrijheid om een persoonlijke invulling te geven aan de uitvaartceremonie en de laatste rustplaats. Bij ons zijn mensen met elke levensbeschouwing, geloofsovertuiging en culturele achtergrond welkom.

Er is alle ruimte en tijd voor uw wensen, zolang respect voor de overledene en de natuur maar voorop staan.

 

 

Uitvaartkisten en kleding

De kist, urn of mand waar u voor kiest, dient volledig van natuurlijk afbreekbaar materiaal gemaakt te zijn. U kunt ook kiezen voor een omhulsel van bijvoorbeeld bamboe of karton.

We vragen u zo veel mogelijk rekening met de natuur te houden en dus ook kleding van natuurlijke materialen te gebruiken.

 

 

Gedenktekens

Het is geheel aan u of u een gedenkteken of grafaanduiding wenst. U kunt daarvoor gebruik maken van een gratis boomschijf met een bescheiden inscriptie. Wij adviseren een maximaal aantal tekens. Een afbeelding die met de hand gegutst kan worden mag daarbij.

De gedenktekens worden ambachtelijk gemaakt door een kunstenaar in de buurt.

 

 

Praktische zaken

Catering
Op Schapenmeer is catering niet mogelijk.

Uitvaartverzorgers
Rondom een uitvaart zijn er veel meer zaken te regelen dan alleen de begrafenis. Dit wordt meestal door een uitvaartverzorger gedaan. Schapenmeer werkt samen met iedere uitvaartverzorger.

Meer informatie?

Als u specifieke vragen heeft, kunt u een afspraak maken voor een vrijblijvend informatief gesprek.