Tarieven natuurbegraven

U kunt op Natuurbegraafplaats Schapenmeer op ieder moment een graf reserveren. Een graf is hier blijvend en wordt niet geruimd. De kosten zijn eenmalig. Door een laatste rustplaats op Natuurbegraafplaats Schapenmeer te reserveren, geeft u uw dierbaren straks een bijzondere plek om te gedenken en bespaart u hen moeilijke beslissingen in de toekomst. Met de aankoop van een graf draagt u bij aan de instandhouding van de natuur. De tarieven zijn als volgt.

In het bos Rondom de poel
Enkelgraf € 4.250 € 5.250
Dubbelgraf € 7.500 € 8.500
Urngraf € 2.000 € 2.250
Dubbel urnengraf € 3.000 € 3.500
Urninlage bij graf € 1.000 € 1.250
Vlindergraf of kindergraf Meer informatie
Herbegraven Meer informatie

Begraven

Naast de eenmalige kosten voor het graf betaalt u op het moment van een begrafenis begraafkosten. Het begraaftarief bestaat uit het openen en sluiten van het graf, de wettelijk verplichte administratieve handelingen en de begeleiding door Schapenmeer. In het weekend geldt een toeslag van 50%.

Begraving € 695
Urn- of asbegraving € 350

Betaling

Nadat u uw plek gekozen heeft ontvangt u een grafakte waarop de precieze locatie van het graf staat aangegeven. Vervolgens ontvangt u ook een factuur. Heeft u vragen over de betaling? Neem dan contact met ons op.

Verzekering

Een uitvaartverzekering keert het bedrag pas uit na overlijden. Als u op Schapenmeer een graf wilt reserveren dan betaalt u het graf vooraf. Afhankelijk van uw polis ontvangt u te zijner tijd het volledige bedrag of een gedeelte terug via de uitvaartverzekering. Wilt u weten welk bedrag en/of welke kosten vergoed worden door uw polis? Neem dan contact op met de uitvaartmaatschappij.

Enkel- of dubbelgraf

U kunt kiezen uit een eenpersoonsgraf of een tweepersoonsgraf (dubbel diep). Wilt u graag naast elkaar begraven worden? In dit geval reserveert u twee eenpersoonsgraven. De graven zijn ruim gesitueerd.

Urngraf of dubbel urnengraf

Op Schapenmeer kunt u na een crematie de as begraven in een urn (van afbreekbaar materiaal), of uitstrooien in een graf. Het uitstrooien van as op de bodem is niet toegestaan omdat dit niet goed is voor de natuur. Daarom begraven wij onder de humuslaag zodat de natuur zo min mogelijk belast wordt.

Begrafenis

Het begraaftarief is voor het delven en sluiten van een graf, de wettelijk verplichte administratieve handelingen en de uitgebreide begeleiding tijdens een begrafenis. In het weekend geldt een opslag van 50%.

Boskapel in de open lucht

De karakteristieke Boskapel is een prachtige plek om een ceremonie in de buitenlucht te houden. Oude eiken en beuken omringen de houten banken en u heeft een mooi uitzicht op het Schapenmeer. U kunt hier terecht met een groep van ongeveer 100 personen. Wilt u gebruik maken van de Boskapel? Dan betaalt u daarvoor € 195 .

Gedenktekens en grafaanduiding

Op een graf bij Schapenmeer kunt u een boomschijf met inscriptie laten plaatsen. Hier zijn voor u geen kosten aan verbonden. U kunt contact met ons opnemen voor het bestellen van de schijf. Een boomschijf blijft jaren liggen, maar is wel vergankelijk. Nabestaanden kunnen, tegen betaling, een nieuwe laten plaatsen als die behoefte er is.

Heeft u specifieke vragen?

We proberen op onze website zo duidelijk mogelijk te zijn. Natuurlijk kunt u vragen hebben die u liever persoonlijk stelt.

Neem dan contact met ons op.
We helpen u graag.