Bomenwandeling VOL

Datum: vrijdag 12 januari 2024 - 10.00-12.00

bomenSoms zijn we geneigd om de schoonheid van de natuur te zien in kleur. De frisse groene blaadjes in het voorjaar en de prachtige herfsttinten in het najaar. Maar juist de winter laat bomen in zijn volle glorie zien. Zonder opsmuk en tierelantijntjes, gewoon zoals hij is. Er is veel te ontdekken in de natuur, ook in de winter.

Hoe herken je de soorten bomen in het bos, waarom zijn ze kaal in de winter, welke vogels huizen er tussen de takken, waarom willen we sommige bomen wel en andere liever niet? Wat is het verschil tussen inheemse bomen en exoten? Kun je een boom herkennen zonder zijn blad of naalden?

Met Roy, onze natuurbeheerder, gaan we op pad in ons mooie gebied. Tijdens de wandeling, vertelt hij over de verschillende bomen en laat hij zien hoe je ze kunt herkennen. Tijdens de wandeling krijgen we een kopje koffie/thee met wat lekkers. De wandeling gaat over onverharde paden, trek dus stevige schoenen aan. Gaat u ook mee op deze ontdekkingstocht? Met bijgaand formulier kunt u zich aanmelden.

Praktische informatie

  • De zoektocht start vrijdag 12 januari 2024 november om 10 uur op de parkeerplaats van onze natuurbegraafplaats en duurt in totaal ongeveer 2 uur.
  • Tijdens de wandeling is er koffie/thee met wat lekkers.
  • Wij lopen over onverharde paden, denk aan goede schoenen. Pas ook uw kleding aan op de weersvoorspelling.
  • In het gebied is geen toilet aanwezig
  • Bij heel slecht weer of een uitvaart, gaat de wandeling niet door en krijgt u van ons een telefoontje of mailtje.