Verhalen over…..

verhalen

 

Het Schapenmeer is niet zomaar plek. Het is een plek die troost en inspireert. Verdriet, geluk, liefde, teleurstelling, vriendschap, gemis komen hier samen. Als medewerkers voelen we ons sterk betrokken bij de verhalen en herinneringen die mensen met ons delen. Het raakt ons en we leren ervan. Soms schrijven we over wat we meemaken en soms krijgen we een verhaal opgestuurd.

We zijn dankbaar dat mensen het met ons willen delen.

Deze verhalen en herinneringen kunt u hier op onze website lezen.

 

3 persoonlijke verhalen :

Op natuurbegraafplaats Schapenmeer is de verbinding tussen mens en natuur belangrijk. De natuur zorgt en troost. Voor de een is dit de reden om te kiezen voor natuurbegraven, voor een ander is juist het eeuwigdurende karakter en het ‘ontzorgen’ van de nabestaanden een reden. Drie verschillende verhalen door verschillende mensen met verschillende motieven. Kijk, luister en laat u inspireren.

Paul Grob vertelt over zijn motivatie om een plek te reserveren op natuurbegraafplaats Schapenmeer. Paul is ook een enthousiaste vrijwilliger op de natuurbegraafplaats. Hij helpt mee met het onderhoud van het bos en assisteert met de E-car bij begrafenissen.

Henk Wullink vertelt over het prachtige gevarieerde bos in Vorden met zijn rijke historie. Natuurbegraven benadrukt heel duidelijk dat we onderdeel zijn van de natuur, onderdeel van de kringloop van het leven. Door de eeuwigdurende grafrust kunnen we het gebied ook beschermen.

Ruth Schopenhauer vertelt, met haar zoon, over de begrafenis van haar man op Schapenmeer en de bijzondere bijeenkomst in de boskapel. Hoe de natuur troost en sterkt!