Afscheidsceremonie

Oude beuken en eiken omarmen de houten banken. Afscheid nemen van uw geliefde, midden in de natuur, met aandacht en in alle rust.
Op natuurbegraafplaats Schapenmeer kunt u een afscheidsceremonie houden in het bos, onder de bomen. Een plek van stilte, herdenken, herinneringen en troost. Een plek waar de natuur op alle manieren met u meeleeft.

Ceremonie in de boskapel

U heeft op Natuurbegraafplaats Schapenmeer veel vrijheid om een persoonlijke invulling te geven aan de uitvaartceremonie en de laatste rustplaats. Bij ons zijn mensen met elke levensbeschouwing, geloofsovertuiging en culturele achtergrond welkom. Er is alle ruimte en tijd voor uw wensen, zolang respect voor de overledene en de natuur maar voorop staan.

Voorafgaand aan de begrafenis op Schapenmeer kunt u een ceremonie houden in  de karakteristieke Boskapel in de openlucht.

inspiratiedag

Als er een ceremonie in de boskapel wordt gehouden is het goed te weten dat deze niet overdekt is. U bevindt zich dan in de open lucht op een mooie plek in het bos. Houdt dus rekening met uw kledingkeuze en schoeisel.

Praktische informatie

uitvaart in scèneTijdens de ceremonie is het mogelijk om muziek af te spelen. Hiervoor hebben we een mobiele geluidsbox. Ook geluidsversterking via een microfoon is mogelijk. De medewerkers van de natuurbegraafplaats bedienen deze versterking. Er zijn opvouwbare zitkussentjes aanwezig om te gebruiken en paraplu’s als het regent. Wanneer een ceremonie in de boskapel gehouden wordt, staat in het gebied een toilet. Deze is niet toegankelijk voor een rolstoel.
Gebruik maken van de boskapel voor een ceremonie kost 195,-

Ceremonie ergens anders

Wel een graf op onze natuurbegraafplaats, maar de ceremonie ergens anders houden? Ook dat kan. Op natuurbegraafplaats Schapenmeer bent u vrij om de uitvaart naar eigen wens in te richten.