Vrijwilligers

Al vanaf het begin van Natuurbegraafplaats Schapenmeer horen we van mensen dat ze het fijn vinden om bij de natuurbegraafplaats betrokken te zijn. We krijgen dan ook regelmatig de vraag of het mogelijk is om op één of andere manier een steentje bij te dragen aan Schapenmeer. Om iets extra’s te doen op of rond de natuurbegraafplaats door te helpen tijdens een uitvaart of door te helpen bij het beheer van het bos. En dat kan, vrijwilligers zijn van harte welkom!

Waardevol

Vrijwilligers zijn een waardevolle aanvulling voor Schapenmeer. U kunt ons op diverse manieren helpen. Bijvoorbeeld bij de ontvangst en begeleiding van gasten tijdens een uitvaart. Of door mee te helpen op speciale dagen zoals een Inspiratiedag of een herdenkingsbijeenkomst voor nabestaanden.

Ook kunt u ons helpen met het beheren van de natuur op de begraafplaats. Denk aan het maken van takkenrillen of het bestrijden van de Amerikaanse vogelkers. Onderhoud aan de graven is niet nodig, die gaan op in de natuur. Door vrijwilliger te worden, helpt u mee met het onderhoud van de natuurbegraafplaats als geheel. Een belangrijke en waardevolle taak!

Uiteraard is vrijwilligerswerk op Schapenmeer niet geheel vrijblijvend. Als u tijdig aangeeft dat u een keertje niet kunt, is dat natuurlijk geen enkel probleem. Tijdens de werkzaamheden wordt u op deskundige wijze begeleid door het team van Schapenmeer.

Aanmelden als vrijwilliger?

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Stuur dan een e-mail naar info@schapenmeer.org. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Tot ziens als vrijwilliger op Schapenmeer!