Vrijwilligers

Mensen die afscheid genomen hebben van een dierbare, blijven zich vaak verbonden voelen met de natuurbegraafplaats. We merken dat zij verdieping in die verbinding zoeken en graag anderen willen helpen en steunen na hun eigen ervaringen op Schapenmeer.

Al vanaf de prille start van Natuurbegraafplaats Schapenmeer, horen we van mensen dat ze het fijn vinden om bij de natuurbegraafplaats betrokken te zijn. We krijgen dan ook regelmatig de vraag of het mogelijk is om op één of andere manier een steentje bij te dragen aan Schapenmeer. Om iets extra’s te doen op of rond de natuurbegraafplaats door te helpen tijdens een uitvaart of door bij het beheer van het bos te helpen.

Waardevol

Dat vinden wij waardevol. Daarom maken we dit graag mogelijk. U kunt ons op diverse manieren als vrijwilliger helpen. Bijvoorbeeld door een rol te spelen bij de ontvangst en begeleiding van gasten tijdens een uitvaart of door mee te helpen op speciale dagen zoals de Inspiratiedag of de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst voor nabestaanden.

Ook kunt u ons helpen met het beheren van de natuur op de begraafplaats. Op Schapenmeer ontfermt de natuur zich na de begrafenis over het graf. Daarom worden graven op Schapenmeer niet ‘bijgehouden’, zoals dat op een reguliere begraafplaats wel gebeurt. Door vrijwilliger te worden bij ons helpt u mee met het onderhoud van de natuurbegraafplaats als geheel. Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom!

Uiteraard is vrijwilligerswerk op Schapenmeer niet geheel vrijblijvend. Als u tijdig aangeeft dat u een keertje niet kunt, is dat natuurlijk geen enkel probleem. Tijdens de werkzaamheden wordt u op deskundige wijze begeleid door het team van Schapenmeer.

Aanmelden als vrijwilliger?

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Stuur dan een e-mail naar info@schapenmeer.org. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.
Tot ziens als vrijwilliger op Schapenmeer!