Een rustplaats kiezen

Een wandeling of rondrit door het gebied is de beste manier om de plek voor een laatste rustplaats, een natuurgraf uit te kiezen. Voor uzelf of uw dierbare. Het is uiteraard zeer persoonlijk wat bepaalt welke plek dat voor u is. Een type landschap kan belangrijk zijn, een gevoel, herkenning in iets wat u ziet, hoort of ervaart, iets wat u raakt.

Een natuurgraf krijgt hier alle ruimte, gesitueerd op een ruim stuk grond. Het graf wordt niet geruimd, het grafrecht is eeuwig. Als nabestaande kunt u het natuurgraf altijd terugvinden; we meten de ligging nauwkeurig in en u krijgt de exacte gegevens. Zo kunt u altijd, op momenten dat u dat wilt, naar deze plek terugkeren. Hoe u een plek terug kunt vinden leest u hier.

In principe mag u overal een plek reserveren, zolang die nog vrij is. Sommige plekken zijn door archeologische of ecologische waarde uitgesloten voor graven.

Dubbel natuurgraf of herbegraven

Wilt u bij uw partner worden begraven, dan kunt u twee plekken naast elkaar of een dubbel natuurgraf reserveren. In een dubbel natuurgraf worden de mensen boven elkaar begraven op één plek. We zoeken graag samen met u naar de beste oplossing hiervoor of voor andere combinaties. Zoals een urninlage bij een natuurgraf. Een herbegrafenis van een naaste die elders is begraven, is ook mogelijk op Schapenmeer.

U kunt nu uw interesse in een plek op Schapenmeer kenbaar maken. Dan nemen we contact met u op om een afspraak te maken.