Hoe vind ik een graf terug?

De natuur is continu in ontwikkeling. Waar het ene jaar de grond nog kaal is, kan een jaar later op dezelfde plek een jonge struik, boom of plant staan. Op onze natuurbegraafplaats van 6,5 hectare groot, is het dan soms lastig om te herkennen waar een plek is gereserveerd of om te vinden waar iemand ligt begraven.

Vastleggen van een graf                                                                                                                                   Een gekozen plek wordt door ons vastgelegd met een meetinstrument dat ons voorziet van een uniek GPS-coördinaat. Deze gegevens worden nauwkeurig vastgelegd. Zo is een plek voor altijd terug te vinden en kunt u, wanneer u dat wilt, naar deze plek terugkeren. Er zijn meerdere manieren om graf  op onze natuurbegraafplaats terug te vinden. 

Digitale plattegrond
Om een graf van een dierbare terug te kunnen vinden, hebben we een digitale kaart: kaart.schapenmeer.org. Deze kunt u ook zien op uw telefoon. In het zoekscherm vult u de desbetreffende naam in. Klik op de naam, daarna op enter en de plek zal op de kaart zichtbaar worden met alle gegevens erbij.

Als u zoekt naar uw gereserveerde plek, kunt u het grafnummer invullen wat u gekregen heeft.

Plattegrond bij ontvangsthuis
Als u een graf wil bezoeken en u weet niet precies waar iemand begraven is, kan er bij ons ontvangsthuis ook een plattegrond opgehaald worden. Hierop geven wij aan waar het graf te vinden is.
Dit geldt natuurlijk ook voor uw gereserveerde plek. Indien gewenst lopen we mee naar de plek of rijden we u er met de e-car naartoe.

Minder goed ter been?                                                                                                                                      Ook als u minder goed ter been bent, maken wij het mogelijk om het graf van een dierbare of uw gereserveerde plek te bezoeken. We beschikken over een e-car waarmee we u kunnen brengen. Wanneer u hier gebruik van wilt maken, neem dan van tevoren even contact met ons op zodat wij tijd en ruimte voor u kunnen inplannen.  

Bellen
Bent u in het gebied en kunt u de plek niet vinden? Bel ons dan gerust, we komen u dan helpen.  Wij zijn dagelijks van 9.00 tot 17.00 bereikbaar op telefoonnummer 0575 -757 034

Boomschijf
Het kan voorkomen dat u een graf heeft gevonden, maar dat er geen grafmarkering te zien is. Wanneer er net begraven is, duurt het enige tijd voordat een grafmarkering geplaatst wordt. Sommige mensen kiezen er bewust voor om geheel op te gaan in de natuur, zonder grafmarkering. Als grafmarkering is alleen een boomschijf toegestaan met bijvoorbeeld een naam erop. Als u op grafbezoek komt, is het niet toegestaan om bloemen te leggen. Waarom we dat zo doen, leest u hier.