Creatief met wol

Datum: zondag 11 juni 2023 - 9.00-12.00

“Schaapje schaapje, dartelend in de wei.
Je maakt me zacht, je maakt me blij.
Laat me je kroelen,
je wolligheid voelen.
Wie weet ontstaat er dan iets kleins,
iets dierbaars en iets fijns.”

 

Schapenwol

Het gevoel van schapenwol in je handen doet wat met je. Het is zo heerlijk aaibaar. Schapenwol was vroeger een onmisbaar onderdeel van het dagelijkse leven. Tot aan de laatste streng werd het voor van alles gebruikt: voor kleding, dekens, isolatie en hoeden. Nog steeds worden elk jaar de schapen geschoren. Helaas wordt de meeste wol niet meer gebruikt, we gooien het weg.

Truus Oosterhuis is creatief therapeut en docent en maakt veel gebruik van schapenwol in haar creatieve projecten. Ze begeleidt kinderen en volwassen rondom rouw en afscheid. Ook hiervoor gebruikt ze vaak het warme, zachte materiaal.

Met de wol die afkomstig is van de schapen die op Schapenmeer grazen gaan we aan de slag. Het is bekend van welke schapen de wol afkomstig is. Zo kun je bij de Schaapskudde de Belhamel kijken naar het schaap waarvan de wol gebruikt is. Je kan met de wol prachtige dingen maken en er je eigen verhaal mee vertellen. Soms kunnen handen meer tonen dan woorden en maakt de zachtheid van wol de rauwe werkelijkheid aaibaar.

We starten rond 9.00 met een kopje koffie of thee. Vervolgens maken we een wandeling over de natuurbegraafplaats en zoeken we naar elementen die we kunnen gebruiken. Dit kan van alles zijn: van takjes tot blaadjes. Maar niets vinden is natuurlijk ook goed. Tijdens de ochtend gaan we met de wol en de gevonden elementen aan de slag.

Aanmelden "creatief met wol"

SM_evenement met telefoonnummer