Duurzaam begraven, hoe en waarom?

Datum: vrijdag 24 mei 2024 - 9.00-11.00

Duurzaamheid is een belangrijk thema in onze samenleving en ook bij Schapenmeer. We houden van de natuur en willen er graag goed voor zorgen. Tegelijkertijd willen we als mens wellicht een laatste rustplaats midden in deze natuur. Kan dat samen? Waar moeten we dan op letten?

Natuurlijk begraven

Luuk Assinck, voormalig natuurbeheerder en locatiebeheerder van Schapenmeer, heeft zich daar in verdiept. Vanuit zijn passie ‘natuurlijk begraven’, is hij op onderzoek gegaan naar de gevolgen van begraven. Wat brengen we nu eigenlijk in de grond,  hoe kunnen we de natuur zoveel mogelijk beschermen en tegelijk voldoen aan de behoefte van een natuurlijke laatste rustplaats? Soms zijn het lastige keuzes en soms is het een gebrek aan kennis waardoor we wellicht andere beslissingen nemen. Luuk is ook te zien geweest bij het tv programma “Factcheckers” waar hij gekeken heeft naar gevolgen van begraven.

Lezing

Op 24 mei zal Luuk een lezing geven over dit belangrijke onderwerp. U kunt zich hiervoor aanmelden, er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De lezing vindt plaats in de (openlucht)boskapel van natuurbegraafplaats Schapenmeer. Dit betekent dat we het weerbericht in de gaten houden. Bij slecht weer, wordt de lezing verplaatst. We laten dit dan aan u weten. Tijdens een kopje koffie na afloop, kunnen we met elkaar napraten.

Praktische informatie:

  • Vrijdagochtend 24 mei van 9.00 tot 11.00
  • U kunt parkeren op de algemene begraafplaats en vanuit daar wandelen naar de boskapel
  • Wilt u gebruik maken van een e-car dan kunt ons daarover bellen of mailen.
  • De boskapel is in de openlucht, graag rekening houden met uw kleding. Bij slecht weer wordt de lezing afgezegd.
  • Na afloop staat er een kopje koffie/thee voor u klaar
  • Aanmelden kan via onderstaand formulier.

Aanmelden lezing duurzaam begraven

SM_evenement met telefoonnummer