Jan Terlouw en Susanne Duijvestein

Datum: -

Zondag 11 september om 11.00 vindt, in de boskapel op het Schapenmeer, een bijzondere ontmoeting plaats. Jan Terlouw gaat in gesprek met Susanne Duijvestein over duurzaamheid, natuur, verbinding en afscheid.

 

Jan Terlouw, bekend als schrijver, natuurkundige en voormalig vice premier, zet zich, ondanks zijn hoge leeftijd ( 91 jaar), vol vuur in voor natuur en maatschappij. 

Jan Terlouw: ”Het leven is ongelooflijk interessant en vol mooie dingen: de natuur, relaties en de liefde. Ik vind het zo belangrijk dat mensen aan de natuur denken, we moeten de natuur behandelen en beschermen als partner, gelijkwaardig. Ook de kale bomen zijn prachtig!

Het leven is een mysterie, je kunt niet alles weten. Verwondering hoort bij het ‘niet weten’. Het einde van het leven is zo’n mysterie. Het verdriet om iemand die er niet meer is, heeft ook iets ontzettend moois. Het zou pas echt treurig zijn als er geen verdriet is, want dan heeft het niets betekent”. 

Susanne Duijvestein van Susanne bij Afscheid is uitvaartondernemer en in Nederland voorloper op het gebied van milieuvriendelijke uitvaarten. Ze stond in 2019 in de DJ100 , de lijst met jonge ondernemers die aantonen dat een duurzame toekomst mogelijk is.

Susanne Duijvestein: “Welke keuzes je ook maakt – voor jezelf of een geliefde die je verloren hebt – met een duurzame uitvaart geef je de wereld net een stukje schoner en mooier door aan toekomstige generaties. 

Ons hele leven zijn we bezig om onszelf uit te drukken: in het werk wat we doen, hoe we eruit zien, hoe we onze vrije tijd besteden. Ook onze uitvaart mag onze liefde voor het leven weerspiegelen. En bovendien moeten we veel bewuster zijn van wat we na onze dood achterlaten op de planeet”.

Twee zielen, twee achtergronden, één wereld, 91 en 34 jaar. Ze vinden elkaar in de liefde voor natuur, mensheid, hoop  en het leven. Een bijzondere ontmoeting op een bijzondere plek!

Aanmelden:

SM_evenement met telefoonnummer