Midwinterhoornblazers op Schapenmeer UPDATE: GAAT HELAAS NIET DOOR

Datum: zondag 19 december 2021 - 12.00 tot 14.30 uur

VANWEGE DE AFGEKONDIGDE LOCK-DOWN MOETEN WE DEZE WANDELING HELAAS AFBLAZEN.

Op zondag 19 december komen de midwinterhoornblazers van d’Olde Roop in ons gebied blazen. Het geluid van de midwinterhoorn draagt kilometers ver. Op een aantal plekken in ons bos komt u de blazers tegen. U kunt op eigen gelegenheid door het bos lopen of een routekaartje ophalen bij ons informatiecentrum, net wat u het liefst doet.

Historie

Wat weten we van de historie van de midwinterhoorn? Werd het instrument gebruikt om elkaar te waarschuwen of om hulp te vragen over grote afstand? Vast staat dat er van oudsher geblazen werd om aan te kondigen dat de dagen weer langer worden. Volgens traditie wordt er alleen op de midwinterhoorn gespeeld vanaf de adventstijd tot aan Driekoningen.

Meer locaties

Om de komst van het licht in te luiden en om de verbinding met andere natuurbegraafplaatsen te versterken klinkt het geluid van de midwinterhoorns die zondag niet alleen op Schapenmeer. Maar ook op andere natuurbegraafplaatsen waar wij mee samenwerken, zoals Hillig Meer bij Eext, Hoogengraven in Arriën bij Ommen en Mepperdennen bij Meppen. U bent van harte welkom om dit mee te beleven. De hoornblazers beginnen om 12.00 uur en zijn hier tot ongeveer 14.30 uur.