Paddenstoelenwandeling

Datum: zaterdag 02 oktober 2021 - 13.30 uur

-Wandeling van 11.00 uur en 13.30 uur vol

De wandeling van zaterdag 2 oktober 11.00 uur was al snel volgeboekt. Wij zijn heel blij dat onze gids ’s middags een extra wandeling wil maken. U kunt zich nu aanmelden voor de paddenstoelenwandeling van 13.30 ook op 2 oktober. Die middag gaat u met een bevlogen gids op pad. Zij neemt u mee op een rondwandeling door ons mooie gebied. Onderweg staat u stil bij de paddenstoelen en komt u er van alles over te weten.

Uw gids

Uw gids deze dag is Hermien Wassink. Zij is lid van de Nederlandse Mycologische Vereniging(NMV). De fascinatie voor paddenstoelen begon lang geleden tijdens een wandeling samen met haar, inmiddels overleden, man. Nieuwsgierig geworden door de verschillende kleuren en vormen werd nog diezelfde dag een paddenstoelenboekje gekocht. De interesse was gewekt! Dat mycologie veelomvattend is werd al snel duidelijk. Een microscoop en meer uitgebreide literatuur waren nodig om meer paddenstoelen te kunnen benoemen. 

Sinds tientallen jaren houdt Hermien zich nu in hoofdzaak bezig met de studie van paddenstoelen(schimmels) die op dood hout groeien. Hermien: ”Het in de natuur zoeken, zo nodig verzamelen (dat is voor onderzoek toegestaan) en vastleggen is een tijdrovende maar mooie, uitdagende hobby. Eenmaal geraakt door deze “wonderen der natuur” laten paddenstoelen en hun leefwijze je niet meer los”. 

De wandeling gaat over onverharde paden, trek dus stevige schoenen aan. Gaat u ook mee op deze ontdekkingstocht?