Begrafenis bezoeken

Een begrafenis op een natuurbegraafplaats verschilt in meerdere opzichten van een reguliere begrafenis. De wandeling naar het graf is bijvoorbeeld meestal een stuk langer dan op een andere begraafplaats. Bovendien loopt u op onverharde paden in het bos.

Aankomst en parkeren

Natuurbegraafplaats Schapenmeer ligt achter de algemene begraafplaats in Vorden. Tijdens een uitvaart kunt u de parkeerplaats aan de Kerkhoflaan gebruiken. Hier verzamelen de genodigden die achter de rouwauto aanlopen. De rouwauto rijdt vanaf deze parkeerplaats een stukje over de Galgengoorweg naar onze parkeerplaats. Hier wordt de kist of mand met de overledene op een baarwagen geplaatst.

Wandeling naar het graf

De natuurbegraafplaats is 6,5 hectare groot, dat is vergelijkbaar met bijna 13 voetbalvelden. Het is dus mogelijk dat u een wandeling van meer dan tien minuten zult maken. De paden op de natuurbegraafplaats zijn niet verhard, dus wandelschoenen zijn aan te raden. De wandeling naar het graf gebeurt vrijwel altijd samen in stilte. Op de terugweg blijft de familie vaak wat langer bij het graf.

Bent u minder goed ter been?

Met de stoet rijdt een elektrische wagen mee waar mensen die minder goed ter been zijn op kunnen plaatsnemen. Een uitvaartleider geeft van te voren aan ons door hoeveel mensen hier gebruik van willen maken.