Corona maatregelen

Maatregelen Corona-virus

We leven momenteel in een bijzondere tijd. Corona heeft nog steeds een enorme invloed op ons allemaal. Het team van Natuurbegraafplaats Schapenmeer volgt de richtlijnen van de overheid en van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen.

Hieronder leest u welke maatregelen wij hebben moeten nemen. We zijn ons ervan bewust dat deze maatregelen grote invloed hebben op de manier waarop u van een naaste afscheid kunt nemen. We ondersteunen u zo goed mogelijk. Met raad en daad en door er zo goed mogelijk voor u te zijn; bij een uitvaart, bij het maken van een reservering, voor een grafbezoek of als u informatie wenst.

Uitvaarten
Alle komende uitvaarten kunnen  plaatsvinden zonder een limiet qua aantallen

Een graf uitzoeken
Het blijft mogelijk om een grafplek te reserveren. We informeren en begeleiden u op dezelfde manier als anders. Een handdruk zal achterwege blijven en er zal minimaal 1,5 meter afstand zijn, maar onze betrokkenheid blijft groot. Het is ook mogelijk om via beeldbellen een plekje uit te zoeken indien dit wenselijk is. Zo blijft het mogelijk om een reservering te doen, ook vanuit huis.

Maandelijkse rondleiding
Op dit moment mogen we weer rondleidingen organiseren. Mocht dit veranderen, dan laten we dat zo spoedig mogelijk weten.

U bent welkom voor een bezoek
Natuurbegraafplaats Schapenmeer is ook nu een prettige plek om te zijn. U bent van harte welkom voor een wandeling of een grafbezoek.

We benadrukken uw en onze verantwoordelijkheid voor elkaar:
– Kom alleen of met maximaal 2 personen
– Houd 1,5 meter afstand tot andere mensen
– Als u zelf of iemand uit uw gezin koorts heeft, blijf dan allemaal thuis
– Ook als u kucht, hoest en/of verkouden bent, blijft u alstublieft thuis

Het is ook mogelijk om een zelfstandig te wandelen. Tijdens een rondleiding kunt u vragen stellen. Dat kan natuurlijk niet tijdens deze wandeling, maar u kunt uw vragen voor of na de wandeling stellen aan onze medewerker in het ontvangsthuis.

U bent ook welkom voor een persoonlijke afspraak
Als u een persoonlijke afspraak heeft staan, en u bent zelf klachtenvrij, dan kan de afspraak gewoon doorgaan. U zult begrijpen dat we u met een glimlach welkom heten, maar zonder handdruk. We plannen ook nog steeds nieuwe afspraken in. Daarbij heeft u als altijd de mogelijkheid voor een persoonlijke rondleiding. Wij laten u graag zelf ervaren hoe mooi dit gebied is.

Tot slot
Het zijn onzekere tijden en de kans bestaat dat de huidige maatregelen weer wijzigen. Onze dienstverlening passen we daarop aan, net als deze tekst. Ons uitgangspunt is en blijft: samen nemen we onze verantwoordelijkheid en we doen alles wat voor ons mogelijk is om een afscheid zo goed mogelijk te laten verlopen.

Een hartelijke groet,

Team Schapenmeer
Gery, Eva en Luuk

Update: 19-12-2021 | Bekijk de richtlijnen en de laatste update rondom het coronavirus op de website van de Rijksoverheid.

 

Geplaatst in Alle berichten