Er is hard gewerkt op Schapenmeer

Als u pas op Schapenmeer bent geweest, heeft u vast gezien dat er heel veel is gebeurd in het bos. En dat ziet er niet altijd fraai uit. Maar we doen dit niet zomaar. Het doel van deze werkzaamheden is om ruimte te maken voor heide, die hier vroeger ook voorkwam. Door open plekken te maken in het bos, komt er meer licht. ‘Licht is leven’ zoals onze natuurbeheerder dat zo mooi zegt. Hierdoor is het ook mogelijk om de heide, die vroeger in dit gebied zeer veel voorkwam, weer terug te laten komen.

Voor de dieren in het gebied komen er langs de randen van de open plek takkenrillen waarin vogels en kleine dieren kunnen schuilen en een veilige plek kunnen vinden.

Daarnaast heeft u misschien kunnen zien dat we aan de rand van het open gebied een nieuwe poel hebben gemaakt. Het is heel mooi om te zien dat de reeën op dag twee er al kwamen drinken.

Tenslotte hebben wij in het gebied waarin wij begraven, nieuwe paden gemaakt. Daardoor komt u nu op plaatsen die eerder niet toegankelijk waren en kunt u al wandelend van dit mooie stuk bos genieten.

Al onze activiteiten maken onderdeel uit van een groter natuurbeheerplan waarmee we meer biodiversiteit in het bos brengen.

Geplaatst in Alle berichten