Maak kennis met…

Hallo! Mijn naam is Luuk Assinck, vanaf 1 mei ben ik natuurbeheerder op het Schapenmeer in Vorden.
Ik ben 33 jaar, geboren en getogen in Winterswijk. Hier woon ik met mijn vriendin, drie kinderen en onze vierde verwachten we in september. Klussen in en rondom huis, mountainbiken, op pad met mijn vriendin en de kinderen of wandelen door de natuur zijn dingen die ik graag doe in mijn vrije tijd.
Op mijn 20ste heb ik mijn opleiding tot hovenier afgerond. Ik ben als hovenier werkzaam geweest in het aanleggen en onderhouden van particuliere en bedrijfstuinen. Hierin heb ik 5 jaar mijn eigen bedrijf gehad. Dit werk heb ik altijd met veel plezier gedaan. Toch bleef de gedachte in mijn hoofd rondspoken om totaal wat anders te gaan doen. Ik wilde meer voor de mensen betekenen, het liefst een baan waar ik mijn creativiteit en energie in kwijt kan en het liefst in de buitenlucht. Mijn interesse ligt al jaren bij de uitvaart maar niet de reguliere uitvaart.
Bij het zien van de vacature voor natuurbeheerder op een natuurbegraafplaats werd ik direct enthousiast. De eerste gedachte was: dit zou het wel eens kunnen zijn! Na een bezoek en een aantal gesprekken werd al snel duidelijk dat dit de baan is waar ik naar op zoek was. De combinatie tussen het werken in de natuur en het contact met de mensen spreekt mij erg aan. Ook is de ” groene ” uitvaart een bijzonder onderdeel van mijn werkzaamheden. Met mensen in gesprek gaan over de laatste wensen, samen een rustplaats uitzoeken in het natuurgebied en uiteindelijk de overledene een eervolle en laatste rustplaats bieden. Verder geniet ik enorm van het werken in het natuurgebied. De afwisseling van de werkzaamheden, de vrijheid die ik daarin krijg en de rust in de natuur. Eigenlijk heb ik de mooiste baan van de wereld toch?
Geplaatst in Schapenmeer