Maak kennis met Luuk

Ik ben 34 jaar. geboren en getogen in Winterswijk. Hier woon ik met mijn vriendin en 4 kinderen.

Klussen in en rondom huis, mountainbiken, op pad met mijn vriendin en de kinderen of wandelen in de natuur zijn de dingen die ik graag doe in mijn vrije tijd.

Op mijn 20ste heb ik mijn opleiding tot hovenier afgerond. Ik heb 5 jaar mijn eigen bedrijf gehad in het onderhouden en aanleggen van tuinen. Omdat ik steeds meer merkte dat ik iets miste en iets wilde betekenen voor mensen, ben ik aan de slag gegaan als natuurbeheerder op Schapenmeer. Een baan waarin ik mijn energie en creativiteit kwijt kon, heerlijk in de buitenlucht. 

De combinatie van werken in de natuur en het contact met de mensen vond ik heel bijzonder. Met mensen in gesprek gaan, samen een laatste rustplek uitzoeken en deze uiteindelijk ook op een mooie en eervolle manier maken. Mijn passie en interesse  voor de groene uitvaart groeide steeds meer.

Mede daardoor ben ik een eigen bedrijf gestart in het maken van natuurkisten. Eventueel samen vormgegeven door kinderen, kleinkinderen en vrienden van of samen met de persoon zelf. Het contact met mensen vind ik zo waardevol!

Daarnaast wilde ik graag meer bezig zijn met “de organisatiekant” van onze natuurbegraafplaats. En zo kon ik in functie overstappen naar locatie beheerder. Ik vind het bijzonder om met dit team op deze bijzondere plek te mogen werken.  We voelen met elkaar de liefde voor deze plek en voelen ons vereerd dat we dit bijzondere werk mogen doen. 

Geplaatst in Medewerkers aan het woord, Schapenmeer