Maak kennis met Luuk

Luuk is locatie beheerder op Schapenmeer. Inmiddels is hij 34 jaar – geboren en getogen in Winterswijk – en woont hij met zijn vriendin en 4 kinderen nog steeds in Winterswijk.

In mijn vrije tijd ben ik aan het klussen in en rondom huis. Je kunt me tegenkomen op de mountainbike of met mijn vriendin en de kinderen in de natuur.

Op mijn 20ste heb ik mijn opleiding tot hovenier afgerond. 5 jaar lang werkte ik in mijn eigen bedrijf in het onderhouden en aanleggen van tuinen. Omdat ik steeds meer merkte dat ik iets miste en iets wilde betekenen voor mensen, ben ik aan de slag gegaan als natuurbeheerder op Schapenmeer. Een baan waarin ik mijn energie en creativiteit kwijt kon; heerlijk in de buitenlucht. 

De combinatie van werken in de natuur en het contact met de mensen vond ik heel bijzonder. Met mensen in gesprek gaan, samen een laatste rustplek uitzoeken en deze uiteindelijk ook op een mooie en eervolle manier maken. Mijn passie en interesse  voor de groene uitvaart groeide steeds meer.

Zo kon ik ook vorm geven aan mijn andere passie; het maken van natuurkisten. Eventueel samen vormgegeven door kinderen, kleinkinderen en vrienden van of samen met de persoon zelf. Het contact met mensen vind ik zo waardevol!

Daarnaast wilde ik graag meer bezig zijn met “de organisatiekant” van onze natuurbegraafplaats. En zo kon ik in functie overstappen naar locatie beheerder. Ik vind het bijzonder om met dit team op deze bijzondere plek te mogen werken.  We voelen met elkaar de liefde voor deze plek en voelen ons vereerd dat we dit bijzondere werk mogen doen. 

Geplaatst in Medewerkers aan het woord, Schapenmeer