Maak kennis met Margriet Lem

teamMijn naam is Margriet Lem en ik ben opgegroeid in de bollenstreek in het dorp Hillegom. Dat ligt vlak bij Keukenhof en is op fietsafstand van het strand. Als kind was ik altijd buiten te vinden: ravotten, hutten bouwen en slootje springen. In de weekenden gingen we als gezin ‘struinen door de duinen’, want in die tijd hoefde je nog niet op de paden te blijven.

Na de middelbare school ben ik verpleegkundige geworden en nadat ik tien jaar als verpleegkundige gewerkt had, besloot ik nog een opleiding tot theaterdocent te volgen. Ook dat vak heb ik tien jaar lang uitgeoefend.

Uiteindelijk heb ik deze, op het eerste oog behoorlijk verschillende, opleidingen weten te combineren en ben ik gaan werken met en voor mensen met dementie. ‘Hoe dan?’ Dat laat zich niet zo makkelijk in een paar zinnen uitleggen. Maar verbeeldingskracht, het spelen van een levensecht personage, het inleven in de gevoelswereld van een ander en non-verbale communicatie zijn wat sleutelwoorden. Wil je hier meer over weten, neem gerust contact met me op want ik ben nog steeds bevlogen als het over dit onderwerp gaat.

Door de komst van twee super lieve, stoere dochters – en gebrek aan geschikte woonruimte in Amsterdam – vertrokken mijn man en ik 17 jaar geleden naar het schone Zutphen, in de Achterhoek. Ver weg van familie en vrienden, maar wel in een ontzettend mooie omgeving waarin ik, als het even kan, wandelend te vinden ben. 

Vorig jaar besloot ik dat ik wat terug wilde doen voor de natuur waarin ik zo graag mijn vrije tijd doorbreng en meldde me aan als vrijwilliger voor de natuurgroep van Schapenmeer. Ik was direct onder de indruk van de stilte in dit gebied en van de rust die ik ervaarde toen ik langs liep. Bovendien bleek er een ontzettend fijn team en een heel enthousiaste groep vrijwilligers te werken. Ik ben begonnen als vrijwilliger en inmiddels werkzaam als relatiebeheerder op deze prachtige plek. Als relatiebeheerder geniet ik vooral van de ontmoetingen met de mensen die hier komen als ze een plekje komen reserveren of tijdens een uitvaart of grafbezoek. Dat dit in zo’n mooie, troostrijke omgeving mag, is iedere dag weer een cadeautje. 

 

Geplaatst in Medewerkers aan het woord, Schapenmeer