Maak kennis met Mirjam Snelting

mirjamIk ben geboren en getogen in de Achterhoek, met slechts een onderbreking van een paar jaar vanwege mijn studie in Nijmegen. Nu woon ik alweer heel wat jaren in het buitengebied van Doetinchem, samen met mijn man en drie kinderen. 

Voordat ik hier terecht kwam, heb ik uiteenlopende banen gehad; van re-integratieconsulent tot jobcoach en diverse functies binnen het onderwijs. De reden om voor een bepaalde baan te kiezen, is dezelfde als waarom ik ooit voor mijn studie Psychologie koos: een grote interesse in de mens.

 

Ik kan er erg van genieten om een korte of langere periode met iemand te mogen optrekken, van elkaar te leren en soms een steuntje in iemands rug te kunnen zijn. Geen mens en daardoor geen dag die hetzelfde is.

Genieten van de natuur

Van jongs af aan ben ik veel buiten te vinden. Kleine beestjes in de tuin observeren en belangstelling voor alles wat leeft. Toen ik wat ouder werd, ontdekte ik de fietsvakanties. Wat een geweldige manier om de natuur van dichtbij mee te maken! Deze passies leidden tot vrijwilligerswerk in opvangcentra voor zieke en gewonde dieren in Zuid-Afrika en een fietsreis van 4 maanden samen met mijn man in Azië.    

Toen onze kinderen werden geboren, zaten deze grote, lange reizen er niet meer in. Nu genieten wij dichter bij huis van het buitenleven; in onze mooie tuin, de Kruisbergse bossen en tijdens onze kampeervakanties in Europa. Net als bij mezelf zie ik dat tijd buiten doorbrengen helpt om hun, soms drukke kinderhoofdjes, tot rust te brengen.

Toen de kans voorbij kwam om bij Natuurbegraafplaats Schapenmeer te mogen werken, heb ik die met beide handen aangegrepen. De gesprekken met mensen, leren over het bos en alles wat daarin leeft.  Dat ik van betekenis kan zijn voor anderen in een soms moeilijke fase van het leven en onderdeel ben van een zeer bevlogen team met stuk voor stuk een groot hart voor de natuur. Allemaal facetten die het werken op deze plek betekenis geven. Mijn liefde voor mens en natuur komt hier samen, hoe mooi is dat?!    

Geplaatst in Medewerkers aan het woord