Maak kennis met Roy

Ik ben geboren en getogen in Lichtenvoorde en woon daar nu nog steeds. Voordat ik de Hoveniersopleiding heb gevolgd, heb ik een aantal jaren gewerkt bij de Welkoop.

Na 4,5 jaar gewerkt te hebben als hovenier, hoorde ik van Luuk over de vacature van natuurbeheerder. Ik voel me hier helemaal op mijn plek.

Van kinds af aan ben ik te vinden in de natuur. Alles wat kruipt, krioelt, vliegt en loopt vond ik interessant. Ik keerde elk boomstammetje om zodat ik kon kijken wat eronder zat. Dat doe ik eigenlijk nog steeds. Vooral reptielen en amfibieën vind ik prachtig. Ook in mijn vakantie zoek ik altijd de natuur op. 

Ik vind de omgeving en de biodiversiteit van de natuurbegraafplaats en het bos wat we beheren heel mooi. Als ik een blik werp in de toekomst, kan het alleen nog maar mooier worden. Zeker als de heide terug is, de poel vol zit met leven, het oorspronkelijke productiebos meer een divers bos is met loofbomen en daarmee de verschillende lagen ook meer ontwikkeld zijn.  Er is zoveel te zien en te vinden, je moet het dan wel willen zien. Ik loop dan ook graag met een verrekijker of camera rond. Ik probeer ook zoveel mogelijk inzicht te krijgen in alles wat hier leeft en groeit. Dat vertelt me heel veel over hoe het gaat met ons gebied. 

De combinatie met natuurbeheer en begraven vind ik ook heel bijzonder. Ik houd mij bezig met het nameten van de plekken, de natuur is altijd leidend. Ook ben ik erbij als het graf gegraven wordt en weer gesloten. Als ik in het gebied bezig ben, spreek ik ook veel wandelaars en beantwoord ik hun vragen. 

.

Geplaatst in Medewerkers aan het woord, Schapenmeer