Programma Inspiratiedag 2024

Het programma is nog in ontwikkeling. We gaan deze de komende tijd verder aanvullen.

Op de normaal zo stille begraafplaats is tijdens de inspiratiedag op zaterdag 15 juni van 11.00 tot 16.00 van alles te beleven.

Informatiemarkt

inspiratiedagOp de informatiemarkt op onze kleine parkeerplaats staan meerdere kramen. Hier kunt u kennismaken met verschillende uitvaartverzorgers. Zij nemen voorbeelden mee van ecologische kisten, urnen, manden en wades.

Daarnaast zijn er standhouders aanwezig die meer kunnen vertellen over alles rondom een uitvaart.

U kunt zich onder andere laten informeren en inspireren op het gebied van memorie, foto, de laatste zorg en bloemen. Voor een overzicht verwijzen wij u naar de pagina Standhouders.

Rondleidingen

Elk half uur is er een rondleiding over de natuurbegraafplaats, desgewenst met een elektrische kar voor mensen die slecht ter been zijn. Tijdens de rondleiding vertellen we over natuurbegraven en het natuurgebied. De rondleiding start bij de boskapel. Een mooie manier om kennis te maken met Schapenmeer.

 

Voorbeeldgraf

inspiratiedag

Een natuurgraf op Schapenmeer is eeuwigdurend. Om een idee te krijgen hoe een graf op Schapenmeer eruit ziet, hebben wij een voorbeeld graf gemaakt. Het is ook mogelijk om een biologisch afbreekbare urn te begraven of as uit te strooien in een graf. Een voorbeeld van een urngraf kunt u ook zien tijdens onze inspiratiedag.

 

Uitvaart in scène

inspiratiedagIeder mens is uniek en leeft zijn leven op een eigen manier. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer mogelijkheden om ook het laatste afscheid naar eigen wens te vervullen. We krijgen regelmatig vragen over natuurbegraven en een natuurlijke uitvaart. We laten u graag zien, horen en voelen wat er allemaal mogelijk is. De uitvaart in scène begint om 13.30 in de boskapel.

 

Inspiratiepad

inspiratiedagEen pad door het bos met inspirerende, prikkelende vragen over verlies, de dood, natuur, leven en liefde. Een mooie manier om even stil te staan en eventueel met elkaar in gesprek te gaan.

 

 

Muziek

Helma Snelooper is Dichter des Achterhoeks, liedjesschrijver en verhalenverteller. Samen met Vincent zal zij de dag muzikaal en poëtisch ondersteunen

 

 

‘Free Your Voice’ is een koor uit Doetinchem en omgeving. Het repertoire varieert van mantra’s tot lichte popmuziek. Tijdens de inspiratiedag zullen ze op verschillende momenten en op verschillende plekken het bos met hun zang vullen.

 

Fermata, voluit Vovaal Ensemble Fermata, is een klein gemengd koor dat zingt op bijzondere momenten. Het koor verzorgt graag de muzikale omlijsting bij bijzondere momenten waar u bij stil wilt staan. Om 12.00 zullen zij zingen bij de boskapel en om 13.30 bij de uitvaart in scène.

 

 

Aanmelden

Aanmelden voor de inspiratiedag is niet verplicht, maar we vinden het fijn om te weten dat u komt. Zo kunnen we een inschatting maken van het aantal bezoekers. Met onderstaand formulier kunt u zich aanmelden.

Aanmelden Inspiratiedag 2024

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden