Publieksopening Schapenmeer

21 mei was een bijzondere dag voor natuurbegraafplaats Schapenmeer. Nadat we vrijdag 20 mei de officiële opening met Jan Terlouw moesten afzeggen vanwege het dreigende onweer, konden we zaterdag 21 mei genieten van de publieksopening.

De bezoekers konden de uitgebreide inspiratie markt bezoeken met voorbeelden van natuurlijke uitvaart, kisten, manden, waden, urnen, rouwverwerking, uitvaartverzorgers en nog zoveel meer. Ook konden mensen mee met een rondleiding. Tijdens de rondleiding werd van alles verteld over het gebied, de natuur en natuurbegraven. Ook konden mensen kijken bij een demonstratie graf en een demonstratie urn graf.

De openingshandeling werd verricht door de Achterhoekse weerman Gerrit Vossers. Op het monument staat een, speciaal voor het Schapenmeer geschreven, prachtig gedicht van de Zutphense stadsdichteres Merel Hubatka. We kijken terug op een mooie, drukbezochte dag. Wilt u graag nog eens mee met een rondwandeling dan kunt u zich altijd aanmelden voor onze groepsrondleiding of neem contact met ons op voor een persoonlijke rondleiding.

Geplaatst in Activiteiten, Schapenmeer, Schapenmeer in de media