Programma 11:00 – 16:00

Op de normaal zo stille begraafplaats is zaterdag 21 april van alles te beleven.

Informatiemarkt

Op de informatiemarkt rondom het gebouw staan ruim 20 kramen. Hier kunt u kennismaken met verschillende uitvaartverzorgers. Zij nemen voorbeelden mee van ecologische kisten, urnen, manden en wades.

Daarnaast zijn er standhouders aanwezig die meer kunnen vertellen over alles rondom een uitvaart. U kunt zich onder andere laten informeren en inspireren op het gebied van memorie, foto en video, de laatste zorg en bloemen. Voor een overzicht verwijzen wij u naar de pagina Standhouders.

Rondleidingen

Elk half uur is er een rondleiding over de natuurbegraafplaats, desgewenst met een elektrische kar voor mensen die slecht ter been zijn. Tijdens de rondleiding vertellen we over natuurbegraven en het natuurgebied. Op Schapenmeer doen wij alles vanuit het respect voor de natuur. We leggen u graag uit hoe een groene uitvaart in de natuur eruit ziet in samenwerking met onze grafdelver.

Muziek

Tijdens de inspiratiedag brengt harpiste Daniëlle Uriël in het natuurgebied haar betoverende klanken ten gehore. Met harp en stem creëert Daniëlle een veld van verdieping en verstilling.

“Mijn stijl is intuïtief en meditatief. Ik wil met mijn muziek een veld van licht en liefde creëren. Een brug tussen hemel en aarde. Dat is de kracht van de harp. Het zijn helende klanken die het hart openen, aldus Daniëlle.”

Boomschijf

Op een natuurbegraafplaats zijn geen grafmonumenten. Wat u wel ziet zijn boomschijven. Een houtbewerker zorgt met de hand voor de gewenste tekst op de boomschijven. Op 21 mei laat onze houtbewerker zien hoe hij dit doet en zijn voorbeelden aanwezig om te bekijken.

Gedicht

Speciaal voor natuurbegraafplaats Schapenmeer heeft Merel Hubatka een gedicht geschreven. Vanuit haar achtergrond als antropologe, schrijver en muzikant heeft zij het gevoel van Schapenmeer in prachtige woorden vastgelegd.

Het gedicht is vastgelegd op een plaat van cortenstaal en is tijdelijk te bewonderen naast het Schapenmeer. Na de opening wordt dit kunstwerk in het bos bij de heide geplaatst.

Voorbeeld graf

Een natuurgraf op Schapenmeer is eeuwigdurend. Om een idee te krijgen hoe een graf op Schapenmeer eruit ziet, hebben wij een voorbeeld graf gemaakt. Het is ook mogelijk om een biologisch afbreekbare urn te begraven of as uit te strooien in een graf. Een voorbeeld van een urngraf kunt u ook zien tijdens onze inspiratiedag.

Aanmelden

Aanmelden is niet verplicht, maar we vinden het fijn om te weten dat u komt. Zo kunnen we een inschatting maken van het aantal bezoekers. Met onderstaand formulier kunt u zich aanmelden.

Aanmelden Opening

SM_evenement met telefoonnummer